Alle patiënten en medewerkers op revalidatie-afdeling AZ Groeninge preventief getest

Op de revalidatie-afdeling op de campus Reepkaai van AZ Groeninge in Kortrijk zijn alle patiënten en medewerkers preventief getest op het coronavirus. Dat gebeurde nadat er afgelopen week één patiënt en 2 medewerkers positief bleken. Uiteindelijk bleken nog 8 medewerkers en 4 patiënten positief. Zij stellen het goed en hebben milde symptomen.

Op de revalidatie-afdeling op de campus Reepkaai testte afgelopen week één patiënt en 2 medewerkers positief op covid-19. De directie besloot zondag alle patiënten op de revalidatie-afdeling en al het personeel preventief te testen. Meer dan 250 personeelsleden en patiënten werden getest, 8 medewerkers en 4 patiënten in totaal bleken positief. De 4 patiënten werden naar de covid-afdeling op de campus overgebracht.

Alle patiënten en medewerkers stellen het goed en vertonen milde symptomen. Niemand moest worden opgenomen op de afdeling intensieve zorg. Uit contact-tracing bleek dat de besmetting zich op één van de vier verpleegafdelingen op de revalidatie heeft voorgedaan. Het bezoek wordt daar tijdelijk opgeschort.

Midden volgende week worden alle patiënten en medewerkers een tweede maal getest.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.