Apothekers kunnen binnenkort griepvaccins toedienen

Apothekers kunnen nog tot eind dit jaar vaccins toedienen tegen griep of COVID-19. Dat heeft de Kamercommissie Gezondheid woensdag beslist. De regeling moest eigenlijk al op 1 oktober ingaan, maar dat lukte niet omdat de extreemrechtse oppositiepartij Vlaams Belang een tweede lezing had gevraagd.

Het wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) stuitte op verzet, onder meer van de huisartsen. De artsenvakbond BVAS liet al weten dat huisartsen het best geplaatst zijn om te bepalen of patiënten tot de risicogroep behoren. Door de vaccins beschikbaar te stellen in de apotheek wil Vandenbroucke de artsen ontlasten en de vaccinatiegraad verhogen. 

De regeling gaat nu in na de publicatie in het Belgisch Staatsblad. Wanneer dat zal zijn, is nog onzeker. Omdat het Vlaams Belang weigert om het verslag van de Commissie mondeling voor te stellen tijdens de plenaire vergadering is het wachten op het schriftelijk verslag, waardoor het wetsontwerp mogelijk pas volgende week op de agenda van de plenaire belandt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.