Arts Wouter Degrève nieuwe voorzitter CM Vlaanderen

Afgelopen zaterdag werd de algemene vergadering van CM Vlaanderen geïnstalleerd. Een mijlpaal in de reorganisatie van de CM-groep. De 164 leden, allen vrijwilligers, verkozen ook een nieuwe Vlaamse CM-voorzitter. Wouter Degrève (35) zal voor zes jaar de algemene vergadering en het bestuursorgaan van het gezondheidsfonds voorzitten. Degrève is anesthesioloog in het UZ Gent.

CM onderging een grondige transformatie. De 19 regionale ziekenfondsen versmolten recent tot twee grote gezondheidsfondsen: één voor Vlaanderen en één voor Wallonië en de Duitstalige Gemeenschap, overkoepeld door de CM-Landsbond, waar Luc Van Gorp voorzitter van is.

Verjonging en vervrouwelijking

In de algemene vergadering van CM Vlaanderen zetelen afgevaardigden uit elk van de 60 Vlaamse en Brusselse eerstelijnszones. Dat zijn de kleinste organisatorische eenheden binnen CM.

De recente reorganisatie bracht ook een verjonging en een vervrouwelijking van de vertegenwoordigers met zich mee. Er zetelen vandaag evenveel mannen als vrouwen als vrijwilliger in het bestuur. 40 procent van de verkozenen is jonger dan 55 jaar.

Bart De Ruysscher, algemeen directeur van CM Vlaanderen: “We hebben er alle vertrouwen in dat Wouter Degrève, vanuit zijn ervaring met onze organisatie en vanuit zijn kennis van de sector, deze geëngageerde groep in goede banen zal leiden. CM is een beweging van onderuit, gestoeld op het werk van talloze vrijwilligers, ook in ons bestuur.”

Anesthesioloog

Oost-Vlaming Degrève werkt als anesthesist aan het UZ Gent en is gespecialiseerd in neuro-en trauma-anesthesie. Hij is van in zijn jonge jaren actief binnen CM.  “Sinds mijn zes jaar ging ik mee op vakantie met Kazou, later ook als monitor. De warme persoonlijkheden die ik op al die vakanties en vervolgens ook op andere plaatsen in de organisatie ontmoette, maakten indruk op me. Vele vrijwilligers werden rolmodellen voor me, ook in hun zorg voor anderen. Ze zetten me aan om me maatschappelijk te engageren en op te komen voor anderen. Die visie wil ik graag mee uitdragen als voorzitter van CM Vlaanderen.” 

Degrève was in de regio Vlaams-Brabant en Brussel voorzitter van Kazou, lid de Raad van Bestuur van CM en lid van de Nationale Gezondheidsraad van CM.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.