AZ Monica behaalt kwaliteitslabel wars van crisissen

Vanmiddag raakte bekend dat het AZ Monica na een grondige doorlichting het internationale Qmentum Global-kwaliteitslabel heeft behaald, waarmee het kan aantonen dat het veilige en kwaliteitsvolle zorg verleent vanuit een patiëntgerichte benadering. Ondanks de extra druk op de gezondheidszorg sinds de coronacrisis, het tekort aan personeel en de stijgende energiekosten, bevestigt de accreditatie dat het ziekenhuis hier blijvend in slaagt.

Om blinde vlekken in het kwaliteitssysteem te identificeren en ervoor te zorgen dat de organisatie continu verbetert, laat het AZ Monica zich regelmatig extern toetsen. In december 2022 bezocht een team van auditoren van Qualicor Europe alle afdelingen in het ziekenhuis. Ze gingen in gesprek met medewerkers, artsen, patiënten en familieleden. Niet enkel de veilige zorg, maar ook de cultuur van continu verbeteren werd onder de loep genomen.

Het label wordt toegekend voor een periode van vijf jaar. Het kwaliteitslabel geldt bovendien als een bewijs dat alle aan het ziekenhuis verbonden diensten een zeer goede kwaliteit leveren.

Afgevaardigd bestuurder Geert Smits: “Kwaliteit en patiëntveiligheid zien we niet als een aparte opdracht, maar zit ingebed in onze operationele processen en maakt deel uit van wat we elke dag doen. Ik ben enorm trots op dit bijzonder sterk resultaat. Deze ziekenhuisbrede erkenning weerspiegelt de dagelijkse inzet van alle medewerkers in alle departementen.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.