AZ Sint-Blasius: digitale Spect-CT camera is Vlaamse primeur

De dienst nucleaire geneeskunde van het AZ Sint-Blasius nam een nieuw toestel voor beeldvorming in gebruik, een digitale Spect-CT camera. 

Een Spect-CT camera combineert de klassieke nucleaire beeldvorming met CT-beeldvorming (Computer Tomografie). Deze gecombineerde technologie geeft gedetailleerde informatie aan de arts-nuclearist en de radioloog, die de beelden interpreteren.

Supersnel en veilig

Het bijzondere aan het toestel in az Sint-Blasius is het digitale karakter ervan. De detectoren zijn uitgerust met CZT-technologie (Cadmium-Zink-Telluride), uniek in Vlaanderen. De CZT detectoren converteren de beelden digitaal, extra snel en zonder kwaliteitsverlies. Voor patiënten betekent dit minder dosis en/of een kortere duur van het onderzoek.

Dankzij de hogere beeldkwaliteit kunnen ook zeer kleine letsels, die voorheen onzichtbaar bleven, in een vroeg stadium opgemerkt worden.

De dienst nucleaire geneeskunde is de laatste binnen de dienst Raadplegingen en functieonderzoeken die verbouwd wordt en meteen ook een nieuwe frisse look krijgt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.