AZ Sint-Lucas Gent opent gloednieuwe materniteit

Met meer dan 2.000 bevallingen per jaar beschikt AZ Sint-Lucas naar eigen zeggen over de grootste materniteit van Gent en omstreken. Vanaf 17 januari zullen kersverse ouders en hun baby verblijven op een gloednieuwe afdeling. De focus ligt op een moderne en huiselijke sfeer met ook aandacht voor de papa’s die een volwaardig bijslaapbed krijgen.

Alle kamers werden volledig vernieuwd en kregen een moderne look met nieuw sanitair. Alle medische aansluitingen om een ziekenhuisgevoel te vermijden en een eerder een huiselijke sfeer te creëren. Er werd deze keer ook aan de papa’s gedacht die ‘s nachts graag bij hun gezin verblijven op de kamer. Zij krijgen een volwaardig bed dat uit de muur klapt indien gewenst.

Nieuwe samenwerking met zelfstandige vroedvrouwen Geboren in Gent

Er is nog meer leuk nieuws te melden want in Gent heb je niet alleen vree wijze kleintjes (zie foto) maar ook vree wijze vroedvrouwen. Sinds deze week werkt AZ Sint-Lucas samen met de grootste praktijk van zelfstandige vroedvrouwen: Geboren in Gent. Voortaan kunnen zij zelfstandig bevallingen begeleiden binnen de veilige muren van het ziekenhuis. Dit past volledig binnen de visie van het ziekenhuis: “De natuur als het kan, techniek als het moet.”

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.