Bijltjesdag in Sint-Dimpna Geel: CEO en hoofdarts ontslagen

Dr. Marnix Goethals onmiddellijk ontslagen als CEO van Sint-Dimpna Geel, hoofdarts Jo Leenders per 1 januari 2019. Dat vernam De Specialist uit betrouwbare bron.

Het zijn moeilijke tijden voor wie een leidinggevende functie bekleedt in een ziekenhuis. De netwerkstress eist zijn tol. "Ziekenhuis-CEO is een risicoberoep", vernamen we onlangs nog toen we een gesprek aanknoopten met iemand die op dat vlak al heel wat jaren op de teller heeft. En voor wie de 'dynamiek' bij de netwerkonderhandelingen soms ook wat van het goede te veel was. Toen het recente ontslag van dr. Guy Buyens ter sprake kwam, liet hij zich ontvallen: "Er zullen er nog volgen." Voorwaar profetische woorden.

Botsende netwerkvisie

De visie die beide ziekenhuistenoren in het Sint-Dimpna ziekenhuis van Geel hadden over de netwerking in de Kempen, botste geregeld, vernamen we. Een toestand die op termijn uiteraard onhoudbaar werd. Vandaar de drastische ingreep.

Dr. Marnix Goethals heeft er al een rijkgevulde loopbaan op zitten in tal van leidinggevende ziekenhuisfuncties. De voormalige president van de Belgian Heart Rhythm Association stond meer dan een decennium aan het hoofd van de dienst interne geneeskunde in het Heilig Hart Roeselare-Menen, om vervolgens aan de slag te gaan als medisch directeur van het Mariaziekenhuis Overpelt. Na iets minder dan vier jaar ruilde hij die job in om CEO te worden van Sint-Dimpna Geel, maar dat duurde dus nog geen twee jaar.

Neuroloog Jo Leenders was als het ware met Sint-Dimpna vergroeid. Over enkele maanden zou hij er 25 jaar werken, waarvan bijna een decennium als hoofdarts.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.