Directie aan de kant in Maas en Kempen

Terwijl het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) onder meer met het Ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK) volop gesprekken voert om samen te gaan in een netwerk, vernam de Specialist dat het ZMK zijn algemeen en financieel directeur en zijn hoofdarts aan de kant schoof. Een drastische maatregel. Sinds kort staat Hans Ramaekers, voormalig ocmw-secretaris Opglabbeek, aan het roer. Dokter Claessens is hoofdarts ad interim.

Limburg staat al ver in ziekenhuisnetwerking. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we spreken van twee grote blokken: het netwerk van Jessa en dat van Genk (ZOL). Daar is plaats genoeg voor, aldus ZOL-directeur Erwin Bormans onlangs nog in Het Belang van Limburg. Hij maakt er geen geheim van dat ze 'positieve gesprekken aan het voeren zijn met Ziekenhuis Maas en Kempen en met het Mariaziekenhuis van Overpelt om samen een netwerk te vormen.'

Volgens onze informatie zouden net nu de algemeen en financieel directeur en de hoofdarts van ZMK aan de dijk gezet zijn. Waarom is niet precies duidelijk, al beweren sommigen dat de oorzaak financieel zou zijn. Maar algemeen directeur Ramaekers houdt het eerder op een 'verschil in visie'. Ramaekers kent het klappen van de zweep: hij was in een vorig leven al 10 jaar directeur van het ziekenhuis, waarna hij overstapte naar Turnhout om er opnieuw voor vijf jaar het mandaat van directeur op te nemen.

Het moment van de directiewissel is alleszins niet evident. ZMK probeert zijn ziekenhuisactiviteiten te concentreren op één plaats tegen 2017 - verhuizing voorzien voor juni. Dat nieuwe ziekenhuis is dus volop in aanbouw (op het grondgebied van de Stad Maaseik). Maar de nieuwbouw op zich staat los van de reshuffle, verzekert ons Hans Ramaekers. Alleszins moet hij tamelijk snel op zoek naar een nieuwe financieel directeur terwijl op iets langere termijn duidelijkheid moet ontstaan over de ad interim hoofdarts.

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.