Gibbis positief over 600 miljoen extra voor zorgpersoneel

De koepelorganisatie van Brusselse zorginstellingen Gibbis is opgezet met de 600 miljoen die de federale regering vrijmaakt voor het zorgpersoneel. Ze hoopt ook op een gelijkaardige geste van de Brusselse regering. Die besprekingen leiden hopelijk tot de herwaardering van het personeel in de Brusselse instellingen, zoals rust- (en verzorgings)tehuizen, en psychiatrische instellingen.

"De aankondiging van de federale regering gistereni is een grote stap voorwaarts voor ons ziekenhuispersoneel. In de huidige economische en budgettaire context moeten we de reële inspanning van de federale regering erkennen: de 600 miljoen euro die beschikbaar zijn gesteld, zullen het mogelijk maken om de nieuwe salarisschalen (IFIC) voor 100% toe te passen."

"Deze maatregelen bieden een kader voor een structurele herwaardering van de salarissen van ons ziekenhuispersoneel, geharmoniseerd tussen de openbare en de private social profit sector, en voor betere arbeidsomstandigheden. Ze versterken zo de aantrekkelijkheid van het beroep en vergroten het welzijn van het personeel."

"Samen met het zorgpersoneelfonds, dat tot doel heeft het aantal personeelsleden rond de patiënt te verhogen, draagt dit kader bij tot de doelstelling van Gibbis om over voldoende, goed opgeleid personeel te beschikken in de hele zorgsector", meent Patricia Lanssiers, algemeen directeur.

De koepelorganisatie hoopt dat deze beslissing afstraalt op de Brusselse regering en dat die besprekingen binnenkort zullen leiden tot de herwaardering van het personeel in de Brusselse instellingen, zoals rust- (en verzorgings)tehuizen, psychiatrische instellingen.

> Lees ook: "Historische investering" (Zorgnet-Icuro)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.