Heilig Hartziekenhuis Lier: opsteker met Niaz kwaliteitslabel

Na een turbulente periode nu toch een opsteker van formaat voor het Heilig-Hartziekenhuis van Lier: het mag zich voortaan de trotse eigenaar noemen van het Niaz kwaliteitslabel.

Het Lierse ziekenhuis behaalde dit label, dat geldig blijft tot 1 april 2023, met een globale score van maar liefst 97%.

Een team van 7 auditoren bezocht begin december 2018 het Heilig-Hartziekenhuis om er alle criteria van het internationale accreditatieprogramma NIAZ-Qmentum te toetsen aan de praktijk. Elk criterium heeft een bepaald niveau (goud, platina, diamant). Ze zijn alle gericht op hoge zorgkwaliteit, veilige zorg en effectief bestuur. 

Het rapport van de jury is ronduit lovend: “het kwaliteitsdenken is doorgedrongen in de hele organisatie. In het bijzonder de bezorgdheid voor de kwetsbare patiënt heeft indruk gemaakt op de auditoren. Ik wil u dan ook graag feliciteren met dit mooie resultaat” aldus dr. Ellen Joan van Vliet, bestuurder van NIAZ.

“We zijn bijzonder trots op dit resultaat en op onze medewerkers. Dit getuigt van echt teamwork bij alle diensten van het ziekenhuis” vertelt dr. Patrick Smits, hoofdarts en drijvende kracht achter het accreditatietraject. “Niet alleen het behalen van dit label, maar ook de uitzonderlijke score toont aan hoe hoog alle collega’s kwaliteit en patiëntveiligheid in het vaandel dragen. In de drukke tijden voor dit ziekenhuis hebben onze artsen en medewerkers, in de zorg én de zorgondersteuning, dit samen mogelijk gemaakt. We hebben daar dan ook erg veel respect en bewondering voor. Onze patiënten kunnen dus gerust zijn: bij ons zijn ze op de juiste plaats.”

Lees ook: koppen rollen in Lier - reactie Peter Degadt

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.