Licht op groen voor verdeling 9 bijkomende NMR-toestellen

De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de verdeling van 9 bijkomende NMR-toestellen voor medische beeldvorming. De regering geeft daarbij voorrang aan ziekenhuizen die nog niet over een dergelijk toestel beschikken, zodat iedere Vlaming vlotter toegang krijgt. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).

De meeste Vlaamse ziekenhuizen beschikken over één of meer NMR-toestellen. 

De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de verdeling van 9 bijkomende NMR-toestellen. Er is nog geen beslissing genomen aan welke ziekenhuizen de 9 toestellen zullen toegekend worden.

Wel is het zo dat de regering eerst de vijf ziekenhuizen die nog niet over een toestel beschikken,  de kans wil geven om een erkenning te krijgen voor de exploitatie van een dienst medische beeldvorming met een magnetische resonantie tomograaf. Concreet gaat het om:

 • het Heilig Hartziekenhuis in Mol,
 • het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik,
 • het AZ Sint-Vincentius in Deinze,
 • het AZ Lokeren
 • de Sint-Jozefskliniek in Izegem.

Ook de twee ziekenhuizen die over een erkende dienst beschikken maar geconfronteerd werden met procedureperikelen (Sint-Andriesziekenhuis in Tielt en het AZ West in Veurne) krijgen dezelfde mogelijkheid.

Op die manier zou elk Vlaams ziekenhuis kunnen beschikken over een dienst medische beeldvorming met daarin een magnetische resonantie tomograaf.

> Lees ook: kluitje gezondheidsministers hakt cruciale knopen door net voor verkiezingen

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Frederik VANRIETVELDE

  04 september 2020

  Bijkomend worden 2 ziekenhuizen beloond voor jarenlang te werken met een onterechte erkenning (raad van state). M.a.w. werk in de illegaliteit en als het lang genoeg duurt wordt het toch geregulariseerd. Mooie boodschap.

 • Frederik VANRIETVELDE

  04 september 2020

  Proficiat overheid, ziekenhuizen die in het verleden niet in de boot wenste te stappen tot een fusie worden nu beloond met een MR. Ziekenhuizen die wel deze rationalisatie gedaan hebben blijven zitten met de gebakken peren. Ze hebben te weinig MR capaciteit volgens hun patiënten aantal.