PET-scan voor AZ Sint-Lucas, Sint-Vincentius Deinze, AZ Alma Eeklo, AZ Jan Palfijn Gent

Vier ziekenhuizen uit de Gentse regio kregen een erkenning van de Vlaamse overheid om gezamenlijk een PET-centrum uit te baten in de vorm van een associatie: Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze, AZ Alma Eeklo, AZ Jan Palfijn Gent en AZ Sint-Lucas Gent. 

Momenteel worden in België jaarlijks 45.000 PET-onderzoeken uitgevoerd, maar op basis van cijfers van o.a. het Kankerregister blijkt dat er op jaarbasis nood is aan een capaciteit van 80.000 onderzoeken. In de regio was het dus belangrijk om een erkenning te krijgen voor de uitbouw van een nieuw PET-centrum. De vier ziekenhuizen kozen bewust  voor een samenwerking onder de vorm van een associatie. De vier ziekenhuizen zullen samen het PET-centrum uitbaten op AZ Sint-Lucas. In de loop van 2017 moet het centrum operationeel zijn.

De betrokken ziekenhuizen zijn uitermate verheugd dat in onderlinge samenwerking PET-beeldvorming ruimer beschikbaar wordt in de zorgregio Gent-Eeklo. Dat betekent in eerste instantie een enorme vooruitgang voor de patiënt, luidt het.

Vanuit de associatie van de vier ziekenhuizen wordt ook afgestemd met het UZ Gent, momenteel  het enige erkende centrum in de hele provincie Oost-Vlaanderen. Die afstemming is belangrijk om een volledig aanbod binnen de regio te creëren, besluiten de ziekenhuizen.

P.S.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.