Sociaal overleg UZ Gent loopt goed

De vakbonden en directie van het UZ Gent zijn positief over het sociaal overleg rond een besparingsoefening van zowat 4,5 miljoen euro. Het onderhandelingsklimaat evolueert positief vergeleken met enkele weken geleden toen het tot een stakingsaanzegging kwam.

Eind vorig jaar kwam het tot een stakingsaanzegging omdat het ziekenhuis wou snijden in de vakantieregeling, het lactatieverlof en het loon dat in bepaalde omstandigheden wordt uitgekeerd bij ziekte. Maar de vakbonden doen sindsdien tegenvoorstellen en de aanzegging werd opgeschort. De komende weken wordt een akkoord verwacht dat door het personeel moet worden goedgekeurd.

De vakbonden onderhandelen in een "sereen klimaat", klinkt het. "We vinden mekaar", zegt Yves Derycke van ACOD over de gesprekken met de directie. Details over de modaliteiten van een mogelijk akkoord worden maandag niet toegelicht, maar een akkoord lijkt dus in d e maak.

Bij het UZ Gent werken zowat 6.250 personeelsleden.

> Lees ook: stakingsaanzegging UZ Gent

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.