Stefaan Sarens nieuwe voorzitter raad van bestuur AZ Herentals

De raad van bestuur van het AZ Herentals duidde Stefaan Sarens (54) aan als nieuwe voorzitter. Wijzigingen binnen de raad van bestuur van het ziekenhuis drongen zich op na de gemeenteraadsverkiezingen en de nieuwe samenstelling van het lokale bestuur van de stad Herentals.   

Stefaan Sarens wil de ingeslagen weg van het bestuur verder zetten. ‘AZ Herentals heeft de laatste jaren dankzij diverse specialisaties een unieke positie weten in te nemen in de regio en binnen het Vlaamse netwerk van ziekenhuizen’, aldus Stefaan Sarens. ‘Er staan ons nog vele uitdagingen te wachten, niet het minst de verdere samenwerking met de andere Kempense ziekenhuizen en de eerstelijnsactoren', beklemtoonde de nieuwe voorzitter, algemeen directeur voor het Wit-Gele Kruis Antwerpen.

Stefaan Sarens is verpleegkundige van opleiding en licentiaat in de medico-sociale wetenschappen en het ziekenhuisbeleid aan de KU Leuven. Aanvullend behaalde hij een postgraduaat bedrijfskunde aan de KU Leuven en volgde een management opleiding aan de Vlerick Business School. Hij is tevens practioner en master in NLP.

Voorheen werkte hij onder andere bij de Psychiatrische Kliniek Sint-Alexius in Grimbergen, het Geriatrisch Centrum Heilig Hart in Grimbergen en het Sint-Norbertusziekenhuis in Duffel. Ook was hij 4 jaar stafmedewerker bij het NVKVV in Brussel.

Stefaan Sarens is eveneens actief als bestuurslid binnen diverse organisaties in de eerstelijnsgezondheidszorg.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.