Verongelukte spoedarts Nele Tiels op 5 januari begraven

De 41-jarige Nele Tiels, spoedarts uit Beringen die onder meer werkte in het AZ Diest, wordt volgende week vrijdag begraven. Het ziekenhuis opende een rouwregister.

De arts verongelukte met haar speedbike op weg naar haar werk in het AZ Diest, ondanks het feit dat ze een fietshelm droeg. Haar ongeval weekte een debat los over de veiligheid van elektrische fietsen.

Dokter Tiels belandde in een zware coma bij de collega’s op de spoed die ze net ging aflossen. Ze stond bekend om haar inzet voor het milieu, reden waarom ze ook de speedbike kocht. Daarnaast was ze ook actief in La Leche League, een internationale vrijwilligersorganisatie die informatie en steun geeft aan moeders die borstvoeding willen geven.

Nele Tiels werkte als spoedarts in de ziekenhuizen van Diest en Heusden-Zolder. Voordien was ze aan de slag in het ziekenhuis van Maaseik.

Warme en geliefde arts

Woordvoerster Diane Mombers van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder heeft niets van lof voor de verongelukte arts. “Nele straalde warmte uit. Het is een groot verlies. Iedereen zal haar missen.”

“Dit ongeval komt totaal onverwacht en het treft ons hard", aldus algemeen directeur van het AZ Diest Ilse Van Asbrouck. "Nele was een waardevolle en vooral zeer geliefde collega."  Het ziekenhuis opende een rouwregister dat later aan haar familie overhandigd zal worden.

Nele Tiels laat haar partner en drie kinderen na.

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Gaspard VAN HAVER

    29 december 2017

    Als spoedarts bied ik aan de partner en de kinderen van de verongelukte collega Tiels mijn innige deelneming aan .
    Wanneer zullen onze "verstandige" ministers eens maatregelen nemen die het verkeer voor iedereen veiliger maken?

  • Pol HERMAN

    29 december 2017

    Vooraf mijn oprecht medeleven en respect. Hierbij wil ik als fietser mijn ongeloof kwijt over het feit dat speedbikes zijn toegelaten . Vele ernstige ongevallen zullen volgen. Onze infrastructuur is hier in geen jaren aan aangepast. Wij hebben amper fietspaden voor het gewone fietsen. Een speedbike hoort noch op een fietspad noch op de openbare weg.