ZNA en warmste week: "A song for life, a song against cancer"

Een authentieke jukebox en foodtruck bij GZA Ziekenhuizen tijdens de Warmste Week moeten geld in het laatje brengen voor het goede doel.

Op donderdag 20 december draagt GZA Ziekenhuizen met patiëntenvereniging Waaier bij aan De Warmste Week van Music for Life. Een klassieke jukebox en heerlijke frietjes van een frietkraam zorgen voor de muzikale en culinaire invulling van dit unieke evenement.

De opbrengst van deze dag gaat naar activiteiten voor de oncologische patiënten die zich via Waaier verbinden.

Tussen 10 en 15 uur is iedereen welkom op campus Sint-Augustinus (ingang Oosterveld). Daar kunnen patiënten en bezoekers hun favoriete lied beluisteren op een authentieke Wurlitzer Jukebox van Jukeboxplezier, aangevuld met culinair lekkers: frietjes aan het frietkraam en zelfgemaakte kaneelsterren.

Steun en moed voor patiënten

“We willen deze dag ten volle opdragen aan onze patiënten. Het is ons doel om hen extra steun en moed te geven bij hun diagnose en behandeling”, vertelt dokter Petra Janssens. Zij draagt dit initiatief mee als radiotherapeut-oncoloog vanuit GZA Ziekenhuizen. “Daarom kiezen we voor vrolijke en opgewekte liedjes in een feestelijke sfeer om op deze dag de zorgen even opzij te zetten.”

Waaier is een patiëntenvereniging voor en door oncologische patiënten, gesteund en gedragen door een professioneel multidisciplinair oncologisch team met zorgverleners van GZA Ziekenhuizen. Bij deze vereniging draait alles rond laagdrempelig lotgenotencontact, omdat zij elkaar best en snel begrijpen en zo elkaar kunnen steunen. Waaier organiseert tal van activiteiten voor patiënten: informatief, ontspannend, sportief, daguitstappen...

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.