ZNA Jan Palfijn: "Corona-uitbraak de kop ingedrukt"

Op de afdelingen geriatrie en revalidatie van het ZNA Jan Palfijn testten sinds midden juni 26 patiënten en personeelsleden positief op corona. Het ziekenhuis meldt dat de zaak  onder controle is na isolatie, een bezoek- en opnamestop bij de broeihaard.

"We hadden verwacht dat dat kon gebeuren, toen de coronamaatregelen versoepeld werden en er weer meer contact mogelijk is", zegt ZNA-woordvoerder Tom Van de Vreken. "Zo voeren we meteen drie maatregelen uit."

"Ten eerste quarantaine voor wie symptomen heeft, ten tweede opnieuw testen van alle patiënten en personeelsleden op de getroffen afdeling en ten derde een bezoek- en opnamestop op die afdeling." Intussen zouden nog 10 patiënten in isolatie zitten en nog enkele personeelsleden thuis. 

Consultaties en bezoek blijven verder dus wel mogelijk in het ZNA Jan Palfijn. Alleen op de betrokken afdeling kan dat niet. Daar worden geen nieuwe patiënten opgenomen. 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.