ZOL plant huisartsenwachtpost, revalidatiecentrum en apotheek in één gebouw

Huisartsenwachtpost Prometheus verhuist weldra naar campus Sint-Jan en in dat gebouw wordt ook ruimte voorzien voor een gloednieuwe apotheek. De bouwwerken starten in september. Naast de huisartsenwachtpost en een apotheek, zal de nieuwbouw ook een revalidatiecentrum huisvesten. “We gaan een multifunctionele nieuwbouw neerzetten waar een aantal ziekenhuisactiviteiten worden uitgevoerd”, zegt facilitair directeur Steven Knuts.

“De huisartsenwachtpost van Prometheus ligt nu nog aan de Jaarbeurslaan en zal verhuizen naar niveau -1 ter hoogte van de Schiepse Hei. De huisartsenkring krijgt een aparte ingang en eigen parkeerplaatsen. Door deze ideale ligging kan de patiënt indien nodig snel doorverwezen worden naar de spoedafdeling.”
 
Op het gelijkvloers komen een apotheek die wordt uitgebaat door de Genkse Apothekersvereniging, en de cardiale revalidatie die zich nu nog in de K-blok bevindt. Op niveau +1 zullen de multidisciplinaire raadplegingen plaatsvinden. Deze verdieping zal dan ook rechtstreeks in verbinding staan met het reeds bestaande gebouw (G-blok). Op de tweede verdieping komt de fysische revalidatie (nu A-blok). Op de twee bovenste niveaus worden voornamelijk bureelruimtes ingericht.
 
Bedoeling is dat de huisartsenwachtpost tegen eind 2021 haar intrek neemt. Tegen het voorjaar van 2022 zullen de overige werken afgerond zijn, meldt de ZOL-nieuwsbrief.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.