Bijna 1.000 doden in 24 uur tijd in Italië

In Italië zijn 919 mensen bezweken aan het coronavirus in één dag, een record. Eerder werd melding gemaakt van 969 doden, maar de cijfers van vrijdag zouden 50 doden omvatten uit het noordwesten van Piemonte die ontbraken uit de gegevens van donderdag. Het totale aantal doden in het land ligt op 9.134.

Het aantal besmettingen in Italië is de afgelopen 24 uur gestegen met bijna 6.000 naar 86.498. De stijging lijkt te vertragen, maar "de piek is nog niet bereikt", zegt Silvio Brusaferro, hoofd van het nationale gezondheidsinstituut. Brusaferro riep de Italianen op om de strenge maatregelen niet in de wind te slaan.

Het aantal Italianen die besmet raakten heeft intussen China overtroffen en loopt ruwweg gelijk met de Verenigde Staten. De zwaarst getroffen regio is Lombardije. Daar lieten tot nu toe 5.402 mensen het leven en bedraagt het aantal geïnfecteerden 37.298.

De uitbraak van het coronavirus in Italië, die meer dan een maand geleden is begonnen, zal naar verwachting een verwoestend effect hebben de economie van het land.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.