Blasius Academie wint Eerstelijnszone Award

Afgelopen vrijdag reikte de Eerstelijnszone Dender haar jaarlijkse ELZA’s uit (de Eerstelijnszone Awards) voor personen of organisaties die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden. In de categorie ‘Innovatie’ behaalde de Blasius Academie van AZ Sint-Blasius de gegeerde Award.

AZ Sint-Blasius was genomineerd in twee van de vier categorieën.

In de categorie ‘Hulp aan Oekraïense vluchtelingen’ was de voedingsdienst genomineerd: zij stelden in samenwerking met de stad Dendermonde in het najaar voedingspaketten samen voor gezinnen uit Oekraïne.

Digitale versnelling

In de categorie ‘Innovatie’ behaalde Blasius Academie de ELZA, voor de digitale versnelling die Blasius Academie tijdens de corona-epidemie nam. Blasius Academie ontwikkelde in 2020-2022 digitale alternatieven voor educatie en vorming voor burgers en professionals. Sommige van deze digitale alternatieven, zoals webinars en educatieve films, bestaan post-corona nog. Het innoverende hierbij is dat meteen ook inspanningen gebeurden om de digitale infosessies voor patiënten toegankelijk te maken voor elke burger. Zo zijn er onder meer helpdesk-uurtjes voor burgers die ingeschreven zijn voor een webinar en hiermee geen ervaring hebben.

“Onze Blasius Academie wil de gezondheidskennis van patiënten en familieleden vergroten en versterken”, zegt Karen Pieters, algemeen directeur. “Zo kunnen zij een geïnformeerde, geëngageerde rol opnemen in het eigen zorgtraject. We bieden infosessies, webinars en andere informatieve evenementen. We werken vaak ook samen met gemeentebesturen om de informatie tot bij de burger te brengen, in zijn eigen gemeente.”

Ook voor externe zorgpartners biedt Blasius Academie een relevant en kwaliteitsvol vormingsaanbod. De Blasius Academie werkt hiervoor samen met de eerstelijnszone. 

“We zijn heel blij met deze Award. Het is een erkenning voor de passie en deskundigheid waarmee onze artsen en medewerkers zich inzetten voor de best mogelijke gezondheid van de bevolking.”

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.