Coronavirus: hoger risico op cyberaanvallen in ziekenhuizen!

De neveneffecten van het Coronavirus zijn ingrijpend voor de ziekenhuisorganisatie. Ook voor de cybersecurity. "Telewerken in ziekenhuizen kan het risico op hacken verhogen", legt Marc Thonard, Chief Information Officer van CHR Verviers East Belgium, uit.

Stephane Lefebvre, hoofd van het CHR Verviers East Belgium ziekenhuis, vestigde de aandacht hierop op de sociale media. Marc Thonard, Chief Information Officer van CHR Verviers East Belgium, legt de IT-gevaren uit die het ziekenhuis in deze periode van gezondheidscrisis bedreigen: "Ziekenhuizen zijn al vele jaren een verleidelijk doelwit voor hackers. Vandaag brengt telewerken grotere risico's met zich mee voor de IT-operaties van het ziekenhuis. VPN-verbindingen vereisen echte beveiliging. Op dit moment moet snelheid niet worden verward met haast om geen kansen te bieden aan hackers."

In Frankrijk zijn in sommige ziekenhuizen andere problemen ontstaan met de oververhitting van de computersystemen omdat te veel gegevens werden gecodeerd door de toestroom van patiënten in deze periode van gezondheidscrisis

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.