Dienst radiotherapie-oncologie AZ Sint-Maarten breidt uit met nieuw bestralingstoestel 

De dienst radiotherapie-oncologie van AZ Sint-Maarten neemt vanaf vandaag een nieuw toestel voor radiotherapiebehandeling in gebruik. Met de bijkomende lineaire versneller zet de dienst verder in op hoogtechnologische zorg waardoor patiënten met zeer hoge precisie en comfort kunnen behandeld worden. 

Bij het nieuwe Varian Halcyon-toestel met speciaal ontworpen ringstructuur werken de bestralingstechnologie en de beeldvorming optimaal samen. Hierdoor kan de behandeling snel en comfortabel toegediend worden met tegelijkertijd een zeer hoge precisie. AZ Sint-Maarten beschikt voortaan dus over drie performante lineaire versnellers voor bestraling van tumoren. 

Het toestel is eveneens zo ontworpen dat toekomstige technologische ontwikkelingen gemakkelijk kunnen toegevoegd worden. “Wij streven immers continu naar verbetering van zorg, waarbij het welzijn en welbevinden van onze patiënten centraal staan“, aldus dr. Ans Pelgrims, diensthoofd radiotherapie-oncologie. 

Voortdurend anticiperen 

Radiotherapie-oncologie is een dienst die anticipeert op de stijgende oncologische zorgvraag. Zo groeide het team de afgelopen vijf jaar aanzienlijk. Dr. Ans Pelgrims: “Op dit moment zorgen zeven artsen en meer dan 25 medewerkers voor de bestralingsbehandeling van onze patiënten.” Ook de aankoop van een bijkomende lineaire versneller past in deze ontwikkeling. 

AZ Sint-Maarten maakt deel uit van het Briant-netwerk. De radiotherapiedienst Mechelen werkt intensief samen met de Briant-ziekenhuizen Heilig Hartziekenhuis in Lier, het Imeldaziekenhuis in Bonheiden en AZ Jan Portaels in Vilvoorde. 

Op Dag van de Zorg, zondag 19 maart, is de dienst radiotherapie-oncologie open voor bezichtiging voor alle geïnteresseerden. 

Meer informatie over de dienst radiotherapie-oncologie en het team vindt u hier. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.