Eerste 3D-geprinte raket bereikt baan niet

Derde keer, goede keer, maar niet voor de eerste 3D-geprinte raket. De Terran 1 van de Californische start-up Relativity Space is opgestegen vanaf Cape Canaveral, maar slaagde hij er niet in een baan om de aarde te bereiken. Bij het afstoten van de tweede trap trad er een "anomalie" op.
Twee eerdere pogingen werden op het laatste moment afgeblazen door technische problemen. De missie, die de naam 'Good luck, have fun' kreeg, werd van nabij gevolgd omdat 3D-geprinte raketten een kleine revolutie in de lanceerindustrie zouden kunnen betekenen.
De Terran 1 moest gegevens verzamelen en aantonen dat een 3D-geprinte raket de beproeving van het opstijgen en de ruimtevlucht kon doorstaan. In totaal was 85 procent van de massa van de raket 3D-geprint, en het bedrijf wil naar 95 procent gaan in de toekomst. Het grote voordeel van de techniek is dat het fabricageproces sterk vereenvoudigd wordt en dat de kosten dus dalen.

> Hier vindt u een filmpje over een 3D-geprinte raket.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.