Externen moeten weldra mee beslissen over tuchtzaken UGent

De UGent werkt aan een beleid om de aanpak van grensoverschrijdend gedrag te verbeteren, zowel op het niveau van het meldpunt, de tuchtprocedure, de communicatie, de sensibilisering en de deontologische code. In die context wil de universiteit externe experten toelaten tot de tuchtorganen voor het personeel en de studenten om zo respectvol gedrag aan de Universiteit Gent aan te moedigen en grensoverschrijdend gedrag kordater aan te pakken.

Na advies van de VLOR en van de SERV, en na onderhandelingen met de sociale partners, hecht de Vlaamse Regering nu op voorstel van viceminister-president Ben Weytsopnieuw haar principiële goedkeuring aan het voorontwerp van bijzonder decreet dat het bijzonder decreet van 26 juni 1991 wijzigt over de delegatie door de raad van bestuur van de UGent en het Universitair Centrum Antwerpen.

Externen

De wijziging maakt het mogelijk dat de raad van bestuur van de UGent bevoegdheden kan delegeren aan externen van buiten de universiteit. Zo kunnen externen deel uitmaken van bepaalde universitaire organen en in die context bepaalde universitaire bevoegdheden uitoefenen. Dat is nuttig en zelfs wenselijk bij bijvoorbeeld tuchtzaken, evaluaties of aanwervingen. Over dit voorontwerp van wijzigingsdecreet wordt nu het advies ingewonnen van de Raad van State.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.