Farmacieconcern Pfizer trekt vooruitzichten voor volledige boekjaar op

Farmacieconcern Pfizer, dat ook aan een vaccin tegen covid-19 werkt, heeft gisteren zijn vooruitzichten voor het volledige boekjaar opgetrokken. Nochtans was de eerste jaarhelft minder goed, door problemen in de toeleveringsketen als gevolg van de coronapandemie.

De omzet zakte in de eerste jaarhelft met 11 pct tot 11,8 miljard dollar. Heel wat operaties en vaccinaties werden uitgesteld en vertegenwoordigers konden hun producten tijdens de lockdown moeilijk aan de man brengen. De nettowinst lag 32 pct lager, op 3,4 miljard dollar. Maar per aandeel lag de winst met 78 cent wel nog boven de verwachtingen van analisten.

Voor bepaalde producten die toegediend worden aan coronapatiënten, bijvoorbeeld bij intubatie, lag de vraag wél hoger. Pfizer verwacht dat de gezondheidszorg in de tweede jaarhelft verder zal normaliseren, met opnieuw meer vaccinaties en niet-dringende operaties. Ook de bezoeken van zijn vertegenwoordigers aan artsen zouden opnieuw normaliseren.

De omzetverwachting voor dit jaar werd opgetrokken met 100 miljoen euro, tot een resultaat tussen 48,6 à 50,6 miljard. De verwachte winst per aandeel werd eveneens verhoogd, tot 2,85 à 2,95 dollar.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.