Jelle Coenegrachts nu officieel opvolger Brieuc Van Damme

Bij ministerieel besluit van 21 december 2021 werd Jelle Coenegrachts (foto) aangewezen om tijdelijk (voor maximaal 1 jaar) directeur-generaal te zijn bij de Dienst voor geneeskundige verzorging van het Riziv vanaf 1 januari 2022. Ook de algemeen directeur van het KCE doet verder voor 1 jaar. Die besluiten verschenen vandaag in Het Staatsblad.

Wel kan er nog een beroep tot nietigverklaring worden ingediend bij de Raad van State, binnen de zestig dagen na deze bekendmaking. Maar in de praktijk is die kans klein.

Jelle Coenegrachts aanvaardde als verantwoordelijke van de juridische dienst van de geneeskundige verzorging de opdracht al eerder om de voltallige Dienst voor Geneeskundige Verzorging ad interim aan te sturen vanaf 1 januari.

Zijn prioriteiten: een meerjarenbegroting en een nieuwe bestuursovereenkomst. Zo zullen onder meer de geïntegreerde zorg, de doelstellingen op het vlak van geïntegreerde zorg, de teleconsultaties en spin-offs die uit het crisisbeheer voortvloeien, aan bod komen. 

Jelle Coenegrachts zal eveneens kunnen rekenen op een ervaren staf, die al heel wat jaren de zaak stevig in de hand houdt en nu nog meer in tijden van crisis, heet het.

Ook de tijdelijke aanduiding van de algemeen directeur ad interim voor het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) was al in kannen en in kruiken bij ministerieel besluit van 22 december 2021. Dat besluit verscheen vandaag eveneens in Het Staatsblad. Mevrouw Maria Eyssen neemt zo verder voor 1 jaar die functie waar.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.