Kamercommissie verwerpt PS-voorstel rond prijscontrole

De Kamercommissie Economie heeft woensdagmorgen een wetsvoorstel van de PS rond prijscontrole voor voedingswaren en bepaalde producten die nodig zijn voor de ziekenhuizen nipt weggestemd.

Volgens indiener Christophe Lacroix (PS) is een verhoogde prijscontrole nodig: de overheid zou snel moeten kunnen optreden bij een significante prijsverhoging van een product. PS, sp.a, PVDA en Ecolo-Groen stemden voor, MR, Open Vld, N-VA en CD&V stemden tegen. Vlaams Belang onthield zich. Zeven commissieleden stemden voor, evenveel leden stemden tegen. Ecolo-Groen stemde met twee leden, terwijl het drie zetels heeft in de commissie.

"We hebben geluk gehad", zegt MR-Kamerlid Benoît Friart. "Mocht de commissievoorzitter (Stefaan Van Hecke, Groen) niet vertrokken zijn, zou de tekst goedgekeurd zijn." "De markt moet beslissen", zegt de liberaal. "Van het moment dat de staat zich erin mengt, loopt het in het honderd en we zagen bijvoorbeeld bij de verkoop van mondmaskers dat de markt snel goed heeft gereageerd."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.