Kevin De Bruyne onder het mes in AZ Monica

Kevin De Bruyne is afgelopen vrijdag al geopereerd aan zijn dijspieren door chirurg Geert Declercq uit Schilde, verbonden aan het AZ Monica in Deurne en sportarts voor de Rode Duivels. Daarmee wordt de sterke reputatie bevestigd van de dienst orthopedie. Het ziekenhuis plant overigens twaalf nieuwe operatiezalen, waarvan acht enkel  voor de orthopedische afdeling.

AZ Monica is al jaren een topspeler op het vlak van orthopedie, onder meer door dr. Martens destijds. Jaren geleden al steunde het mee de oprichting van een register voor knie- en heupprothesen om de kwaliteit te bewaken via de beroepsgroep zelf. Dat door orthopeden hun statistieken over knie- en heupprothesen te laten raadplegen en vergelijken met nationale gemiddelden.

Inmiddels raakte bekend dat wegens het succes van de dienst, die ook zal uitbreiden met acht nieuwe orthopedische operatiezalen. Over de ingreep bij Kevin De Bruyne bleef het ziekenhuis discreet, maar waarnemers zijn niet verbaasd dat Manchester City daarvoor volop vertrouwde op de expertise van AZ Monica (en dr. Geert Declercq aan wie ook de snelle revalidatie van Axel Witsel werd toegeschreven).

De transferwaarde van de sterspeler van Manchester City wordt geschat op 145 miljoen euro en dus is een vlotte revalidatie uiterst belangrijk, zeker nu zich een hardnekkige blessure manifesteerde aan de hamstrings. Het ziekenhuis zelf communiceert niet over de operatie. Die communicatie verloopt volledig via de Engelse topploeg. In de pers viel te vernemen dat de revalidatie na de operatie in handen is van het team van Lieven Maesschalck, nog zo'n topper.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.