Kunstenaar Peter Meyers schenkt covid-sculptuur aan GZA Ziekenhuizen

Kunstenaar Peter Meyers schenkt GZA Ziekenhuizen een zelfgemaakte sculptuur die in het teken staat van covid-19, als hommage aan alle medewerkers en artsen die zich in het ziekenhuis hebben ingezet tijdens de coronaperiode. Op 2 september wordt het beeld officieel ingehuldigd op campus Sint-Augustinus, in aanwezigheid van onder meer Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx.

Peter Meyers koos voor een leven als kunstenaar toen hij op 47-jarige leeftijd plots werkloos werd. Hij volgde verschillende opleidingen en vond zijn passie in de metaalbewerking. Wat startte als kleine werkjes die hij uitsneed uit lege conservenblikken en vervolgens plooide tot figuren, groeide uit tot steeds grotere ware standbeelden uit metaal.

Van zijn tuinhuis in België verhuisde hij dan ook naar Frankrijk, waar hij op dit moment een groot atelier heeft.

De sculptuur “Heldenmoed” maakte Meyers naar aanleiding van de coronapandemie. “Het raakte me om te zien hoe zorgverleners zich in deze crisis meer dan ooit inzetten voor hun patiënten,” vertelt Meyers. “Dat gaf me inspiratie voor een sculptuur uit inox, die volledig in het teken staat van covid-19.”

Aangezien de roots van de kunstenaar in Antwerpen liggen, besloot hij om het beeld te schenken aan GZA Ziekenhuizen, als hommage aan alle medewerkers en artsen die zich hebben ingezet tijdens de coronaperiode.

Op woensdag 2 september wordt de sculptuur “Heldenmoed” officieel ingehuldigd op campus Sint-Augustinus, in aanwezigheid van Willeke Dijkhoffz (afgevaardigd bestuurder GZA), Cathy Berx (provinciegouverneur Antwerpen) en Tom Meyers (zoon van de kunstenaar). De sculptuur krijgt een mooie plek in de binnentuin naast de kapel van campus Sint-Augustinus, die omgeven is door een glazen gang. Die locatie geeft de betekenis van het beeld extra kracht, door het gevoel van isolatie dat de glazen wand opwekt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.