Kwaliteitsdecreet Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG) goedgekeurd door Vlaamse regering

Na het advies van de Raad van State keurt de Vlaamse Regering  het ontwerpdecreet zorgkwaliteit in het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin definitief goed. Het legt vast hoe aan de zorgkwaliteit wordt gewerkt in het hele beleidsdomein. Een centraal instrument daarbij vormt het belanghebbendenoverleg.

In dit overleg geven administratie, voorzieningen, zorggebruikers en andere belanghebben vorm aan kwaliteitsindicatoren, kwaliteitsinstrumenten en kwaliteitskaders, voor de door de Vlaamse Regering vastgelegde kwaliteitsthema's. Zo kan flexibel worden ingespeeld op nieuwe evoluties en noden in zorg en welzijn.

Er wordt ook een evaluatie voorzien in het Vlaams Parlement. Het decreet plaatst de participatie van de zorggebruiker, samen formuleren van doelstellingen en de transparantie van de zorgkwaliteit en het hele proces dat daartoe leidt. Dit ontwerpdecreet wordt nu ingediend bij het Vlaams Parlement.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.