Kwaliteitslabel A.S.Z. verlengd

Op basis van een overbruggingsaudit die plaatsvond in november 2022, kreeg het A.S.Z. van Qualicor Europe het heuglijke nieuws dat de gouden accreditatiestatus van de zorgorganisatie verlengd wordt tot 2028. Het label geldt voor de drie campussen van het A.S.Z., in Aalst, Geraardsbergen en Wetteren. Voorwaarde is om het continu verbeterprogramma met de sequential assessments te volgen.

Het accreditatietraject verliep gefaseerd. Verbeterprocessen werden geïmplementeerd op basis van het normenkader dat Qualicor vooropstelde. Aan de hand van veiligheidsrondes, zelfcontroles op de afdelingen, interne audits en incidentmeldingen, werd de kwaliteit binnen het A.S.Z. getoetst en verbeterd. 

De gouden accreditatiestatus werd verlengd voor 5 jaar tot 2028. Voorwaarde is om het continu verbeterprogramma met de sequential assessments te volgen. 

“We zijn als organisatie zeer trots dat we opnieuw dit accrediteringslabel hebben verkregen. Voor alle artsen en medewerkers is deze erkenning een beloning en een stimulans om zich de komende jaren verder te blijven inzetten voor een optimale kwaliteit en veiligheid voor al onze patiënten.” vertelt algemeen directeur, Sabine Siau.

Hoofdarts dr. Steven Rimbaut (foto) voegt eraan toe: “Kwaliteit meten en bijstellen is cruciaal binnen een ziekenhuis. Wij zijn er ons terdege van bewust dat er te allen tijde verbeterpunten zijn, zo ook bij ons en wij nemen deze actief ter harte. Ook in de toekomst blijft het A.S.Z. kwaliteit vooropstellen op basis van onder andere interne audits, veiligheidsrondes, zelfcontroles, complicatieregistratie, internationale metingen, tevredenheidsenquêtes en bijscholingen.” 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.