Europese landen kunnen Covidpil van MSD met spoed inzetten (EMA)

Europese landen zouden de Covidpil van MSD al kunnen gebruiken nog voor de hele goedkeuringsprocedure bij het EMA is afgerond. Dat zegt het Europees Geneesmiddelenagentschap donderdag. De organisatie zegt bereid te zijn om de landen daarbij wetenschappelijk advies te geven.

De Covidpil heet molnupiravir en heeft Lavegrio als merknaam. Mensen die positief testen op het coronavirus kunnen die pil slikken om de symptomen onder controle te houden en ernstige klachten te voorkomen. Dat moet het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen helpen terugdringen.

De pil, die ontwikkeld is door farmabedrijven Ridgeback Biotherapeutics en MSD, heeft donderdag al de goedkeuring gekregen van de Britse toezichthouder MHRA.

Het EMA kijkt momenteel mee met de proeven naar de pil. Die "rolling review" is de laatste stap voordat MSD daadwerkelijk toelating aanvraagt. Het EMA kan niet aangeven wanneer dat eindoordeel er zal zijn.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.