Lavrov bij aankomst in Indonesië naar ziekenhuis, zegt AP, Moskou ontkent

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov is na aankomst in Indonesië naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt een journalist van persbureau AP op basis van Indonesische functionarissen, maar volgens Moskou klopt dat verhaal niet.

Volgens twee van de functionarissen, die anoniem wilden blijven, zou de minister behandeld worden voor een hartaandoening. De 72-jarige Lavrov is in Indonesië voor de G20-top.

Russische media en Maria Zakharova, de woordvoerder voor het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, ontkennen dat Lavrov naar het ziekenhuis in Denpasar werd gebracht. Zakharova zei dat het "natuurlijk om het hoogste niveau van leugens" gaat.

Lavrov zelf zei aan het Russische persagentschap TASS dat hij in zijn hotelkamer was, waar hij zich voorbereidde op de G20-top. Op sociale media circuleert zelfs een video waar de Russische minister is op te zien. Lavrov zit aan een tafeltje met enkele documenten voor zich. Hij ontkent de geruchten over zijn gezondheidsproblemen en raadt westerse journalisten aan om "vaker de waarheid te schrijven".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    14 november 2022

    En niet alleen de waarheid schrijven , ze ook lezen in de “ PRAVDA “!