Marc Van Ranst niet van zijn stuk gebracht door taart in gezicht

Toen hij zich klaarmaakte voor een lezing in Brugge afgelopen weekend, kreeg Marc Van Ranst plots een slagroomtaart in het gezicht. De dader werd tot nu toe niet gevat. Nadat hij van de verrassing bekomen was, reageerde dr. Van Ranst laconiek op het voorval. Verontrustender was een reactie nadien.

De reden van de 'taartenslag' is niet meteen duidelijk: de jongeman die de taart gooide, kon ontkomen. Marc Van Ranst liet zich niet van de wijs brengen en gaf onverstoord de lezing die ging over de gelijkenissen tussen Covid-19 en de Spaanse griep.

Achteraf postte hij een twitterberichtje annex foto: "Gezicht afgeveegd en daarna mijn lezing gegeven. De rest van de taart was best lekker."

Zelf was hij eerst nog de dader achternagelopen, maar de poging om hem te vatten moest hij al snel staken. Van Ranst wou nog kwijt dat hij geregeld op sociale media verwensingen naar het hoofd kreeg en dat dit dus niet echt een verrassing was. De politie kon de dader nog niet klissen.

Tot meer actie werd dokter Van Ranst aangezet toen iemand op het taartgooien als volgt reageerde op Twitter met de mededeling: "Een kogel was beter geweest." Hij nam telefonisch contact op met de man die deze agressieve tweet gepost had, waarna die laatste zijn staart introk, zich excuseerde en zijn tweet wiste.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.