Medische Wereld debatteert weer op hoogstaand niveau

Opnieuw pakt Medische Wereld, een vaste waarde in de congreswereld, uit met een live-editie na de pandemiecrisis. Dat op 22 april. En zoals steeds vormt het politieke debat met als centrale gast de minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken, het zwaartepunt. Al zijn er nog andere highlights te vermelden.

Om te beginnen met dat politieke debat: minister van Sociale Zaken & Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegde al toe. Maken verder deel uit van het panel: Pedro Facon, adjunct directeur generaal van het Riziv, Prof. dr. Marc Noppen, CEO UZ Brussel, Prof. dr. Veerle Somers, Decaan UHasselt, dr. Johan Blanckaert, voorzitter Bvas en Luc Van Gorp, voorzitter CM. Deze vlotte sprekers op zich zijn al veelbelovend voor een discussie met enig vuurwerk.

Ook prominent aanwezig zijn Margot Cloet (Zorgnet-Icuro) en em. Prof. dr. Jan De Maeseneer, die een update gevan over respectievelijk de hervorming van de ziekenhuisfinanciering & geïntegreerde zorg. Iemand die de jongste tijd evenmin uit de actualiteit te bannen is, is Vaso-voorzitter dr. Jonas Brouwers. Hij gaat in op de problematiek 'Extra manpower vs werkloosheid van artsen'.

Afsluitend zal Prof. dr. Erica Vlieghe, diensthoofd infectiologie UZA, opsommen wat we geleerd hebben na de coronacrisis. Deze activiteit staat gepland net na de middag, van 13.30u tot 15.15u.

Wie het niet zo begrepen heeft op de politieke actualiteit, kan zich in hetzelfde tijdsblok ook verdiepen in een overzicht van 50 jaar VUB, medische e-privacy of financiën en management in de medische wereld.

Blikvangers in het ochtendblok (9.45u-12.00u) vormen onder meer Live Surgery, mentale crosstalks en het EPC congres - Education Palliative Care. In de late namiddag staat Rudy Vranckx, eredoctor VUB, gepland met een uiteenzetting. Daarnaast gaan experts ook in op handproblemen. Nog later op de avond volgen een receptie en - klassiek- de gala-avond.

Inschrijven kan hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.