Naar één vzw voor AZ Maria Middelares Gent en AZ Sint-Vincentius Deinze

Sinds begin dat jaar staat één directiecomité in voor de verschillende zorgsites (Aalter, Deinze, Gent en Gentbrugge) van AZ Maria Middelares en AZ Sint-Vincentius Deinze. Dat wordt 'een belangrijke stap naar onze gezamenlijke toekomst" genoemd.

AZ Maria Middelares en AZ Sint-Vincentius Deinze, tot op vandaag vertrouwde partners in een personele unie en beide lid van het E17-ziekenhuisnetwerk, maakten in juni vorig jaar al bekend  dat ze hun samenwerking verder gestalte wilden geven met het oog op een duurzame toekomst. De ziekenhuizen tekenden een protocolakkoord, met de nadrukkelijke intentie om vanaf 1 januari 2024 samen één vzw te vormen die twee algemene ziekenhuizen beheert. Elk ziekenhuis behoudt zijn erkenning als algemeen ziekenhuis.

Met de opstart op 1 januari 2023 van één directiecomité dat instaat voor de verschillende zorgsites wordt een gezamenlijke opdrachtverklaring en visie uitgewerkt. De samensmelting tot één directiecomité biedt de kans om de organisatie van onze ziekenhuizen klaar te stomen voor de toekomst, heet het.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.