Nieuwe adellijke titels toegekend net voor nationale feestdag

Een resem Belgen krijgt traditioneel rond deze periode van het jaar een adellijke titel of ereteken van koning Filip. Wie springt er dit jaar uit? Bekende naam in de medische wereld is die van Prof. Brigittte Velkeniers.
Het Nieuwsblad pakt uit met de namen van onder meer de volgende kersverse baronnen:

Brigitte Velkeniers-Hoebanckx is professor aan de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel en medisch diensthoofd Endocrinologie van het UZ Brussel. Ze was de eerste vrouwelijke voorzitter van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde. Vanaf nu is ze baron, net zoals onder meer de Antwerpse schepen Philip Heylen en de voorzitter van het Forum der Joodse Organisaties Regina Sluszny. Sinds 2019 is Sluszny ondervoorzitter van de vzw ‘Het ondergedoken kind’ en voorzitter van het Forum der Joodse Organisaties. 

Cédric Blanpain is een specialist in interne geneeskunde en een mondiaal erkende kankeronderzoeker. Hij is ook laureaat van de Francquiprijs 2020 én directeur van het laboratorium ‘Stamcellen en Kanker’ van de faculteit Geneeskunde van de ULB.

Dominique Bron is het voormalige hoofd van de dienst hematologie van het Jules Bordet Instituut. Ze is bovendien professor aan de faculteit Geneeskunde van de ULB, en lid van de Koninklijke Academie van Geneeskunde.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    20 juli 2022

    En Baron Dalle valt weer uit de boot !