Nog geen buitenvervolgingstelling voor dr. Rodenbach

De raadkamer in Gent heeft nog geen beslissing genomen over de verdere vervolging van de arts van het Gentse ziekenhuis Jan Palfijn, die twee jaar geleden opgepakt werd in een onderzoek naar een mogelijk onrechtmatige euthanasie. Zowel de verdediging als het openbaar ministerie vraagt de buitenvervolgingstelling, maar de uitspraak wordt verwacht op 8 december.

Op zaterdag 20 november 2021 werd na het overlijden van een bejaarde patiënt bij de politie aangifte gedaan van een mogelijk onrechtmatige euthanasie. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd om de precieze omstandigheden van de levensbeëindiging te onderzoeken en internist Jan Rodenbach werd gearresteerd en voorgeleid. Hij werd na uitgebreid verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Het ziekenhuis Jan Palfijn schorste de arts in afwachting van de resultaten van het onderzoek, maar die schorsing werd snel ongedaan gemaakt. De andere artsen van het ziekenhuis voerden actie om Rodenbach te steunen en de toenmalige ziekenhuisdirectie werd aan de kant geschoven.

> Buitenvervolgingstelling gevraagd voor arts verdacht van euthanasie

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.