Oprichtingsakte vzw-ziekenhuisvereniging AZ Oostende gisteren getekend

De stad Oostende ontving het ministerieel besluit van 1 maart 2023 dat de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van OCMW Oostende goedkeurde tot oprichting van de vzw-ziekenhuisvereniging AZ Oostende. Op 6 maart 2023 werd de oprichtingsakte voor vzw-ziekenhuisvereniging AZ Oostende officieel ondertekend. Een nieuwe mijlpaal in het voorbereidingstraject naar 1 november 2023, heet het.

Een nieuw sterk eengemaakt ziekenhuis dat toegankelijke en kwalitatieve zorg zal bieden dicht bij huis voor alle patiënten in de regio Oostende, dat is de ambitie. Dat moet AZ Oostende biedt worden.

Op 1 november 2023 gaat dit eengemaakt ziekenhuis officieel van start, maar de voorbereidingen hiervoor zijn al een tijdje aan de gang. "Op 6 maart 2023 bereikten we een nieuwe mijlpaal in deze voorbereidingsfase, want na het sluiten van het pre-fusieakkoord en het princiepsakkoord hospital governance AZ Oostende volgt nu ook de oprichting van de vzw-ziekenhuisvereniging AZ Oostende", klinkt het.

Vzw-ziekenhuisvereniging AZ Oostende
AZ Oostende zal de publiek-private rechtsvorm aannemen van een vzw-ziekenhuisvereniging. Een vzw-ziekenhuisvereniging oprichten betekent dat de wettelijke bepalingen uit het Decreet Lokaal Bestuur moeten worden nageleefd. Dit Decreet biedt verschillende garanties om de toegankelijkheid en zorgkwaliteit maximaal te bewaken. De vzw-ziekenhuisvereniging AZ Oostende zal uit drie leden bestaan: de AV Henri Serruysziekenhuis, het OCMW Oostende en vzw Az Damiaan.

Goedkeuring
"De Raad voor Maatschappelijk Welzijn keurde op 28 november 2022 de oprichting van en deelname aan de vzw-ziekenhuisvereniging AZ Oostende goed. Deze beslissing was onderworpen aan de goedkeuring van de Vlaamse minister van binnenlands bestuur, bestuurszaken, inburgering en gelijke kansen (Bart Somers, red.), die 90 dagen de tijd had om zijn beslissing mee te delen."

Op 1 maart 2023 keurde de minister de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 28 november 2022 goed. Hierdoor kan de oprichtingsakte van de vzw-ziekenhuisvereniging AZ Oostende ondertekend worden.


Officiële ondertekening oprichtingsakte
Afgelopen maandag, op 6 maart 2023, werd de oprichtingsakte van vzw-ziekenhuisvereniging AZ Oostende officieel ondertekend door de AV Henri Serruys, OCMW Oostende en Az Damiaan. "Een nieuwe mijlpaal in het voorbereidingstraject naar 1 november 2023", heet het.

> Toekomstig AZ Oostende zet 2023 feestelijk in.

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.