Politie schiet patiënt dood in psychiatrisch ziekenhuis in Ukkel

In een psychiatrisch ziekenhuis in Ukkel heeft de politie vanmorgen een patiënt neergeschoten die zich erg agressief gedroeg. Het verpleegkundig personeel probeerde hem tot bedaren te brengen maar dat lukte niet. Dat meldt Het Nieuwsblad. De man raakte zwaargewond en is later aan zijn verwondingen overleden.

Het incident vond rond 10 uur vanochtend plaats in het psychiatrisch ziekenhuis Fond'Roy, aan de Jacques Pasturlaan in Ukkel. Daar worden mensen met verslavingsproblemen, depressies en psychoses behandeld. Het ziekenhuis had de politie vanochtend opgeroepen omdat er tumult was ontstaan en een patiënt zich agressief gedroeg en personeelsleden bedreigde. De verpleging kon hem niet tot bedaren brengen.

"Volgens de eerste elementen van het onderzoek zou de 49-jarige patiënt in kwestie een steekwapen bij zich gehad hebben", meldt het Brusselse parket.

Toen een eerste patrouille ter plaatse kwam, moest die onmiddellijk versterking inroepen. De politie zou eerst volop geprobeerd hebben de patiënt te bedaren, maar op een bepaald moment heeft een van de agenten op de man geschoten. Hij werd geraakt in de arm en in de buik. 

Het comité P is een onderzoek gestart. Er werd ook een wetsdokter opgevorderd.
 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.