Primeur België: Lab Europa Ziekenhuizen gecertificeerd "Green Lab"

Het analyselaboratorium van de Europa Ziekenhuizen heeft het certificaat "Green & Sustainable Laboratory" ontvangen. Dat certificaat wordt beheerd door de European Federation of Medical Laboratories (EFLM) in overeenstemming met de European Green Deal.

De Europa Ziekenhuizen kondigen met trots aan dat dit een primeur is in België en dat hun laboratorium het tweede in Europa is dat dit certificaat* behaalt. Als partner in de gezondheidszorg erkent het analyselaboratorium van de Europa Ziekenhuizen het belang van het minimaliseren van zijn ecologische voetafdruk terwijl het diensten van hoge kwaliteit garandeert.

Betekenis
Milieuvriendelijke praktijken: het laboratorium heeft protocollen en technologieën aangenomen die het energieverbruik, het gebruik van chemicaliën en de afvalproductie verminderen. Op deze manier draagt elke analyse bij tot het behoud van biodiversiteit en het minimaliseren van milieuschade.
Nauwkeurige en verantwoorde resultaten: het laboratorium blijft niet alleen betrouwbare en nauwkeurige analyseresultaten leveren, maar bevordert ook het oordeelkundig gebruik van tests om overdiagnose te voorkomen in het belang van de gezondheid van zijn patiënten.
Een betere toekomst voor wereldwijde gezondheid: menselijke gezondheid en het milieu zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en het Laboratorium van de Europa Ziekenhuizen is er trots op zijn verantwoordelijkheid te nemen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.