Privé-kunstwerk herinnert H.H. ziekenhuis Mol aan ingrijpende coronaperiode

Het H. Hartziekenhuis Mol speelt een belangrijke rol in de strijd tegen corona, vonden vele inwoners van Mol. Om alle zorgverleners hiervoor blijvend te bedanken, zetten een aantal inwoners een privé initiatief op voor een kunstwerk in de inkomhal van het ziekenhuis.

Midden maart werd het H. Hartziekenhuis Mol onder een ongeziene druk gezet. Om alle zorgverleners te bedanken voor hun inzet, zetten een aantal inwoners van de gemeente Mol een privé-initiatief op om een kunstwerk in de inkomhal van het ziekenhuis tot stand te brengen.

De inzet van het ziekenhuispersoneel was en is nog steeds enorm. Het kunstwerk is een symbool om hen blijvend te bedanken.

De bedanking gaat trouwens breder dan uitsluitend de medewerkers van het Molse ziekenhuis. Het kunstwerk is een eerbetoon aan àlle zorgmedewerkers, ook de thuisverpleging, de woonzorgcentra en andere gespecialiseerde centra. Het is een hommage aan alle zorginstellingen in Vlaanderen; het H. Hartziekenhuis Mol is de gelukkige organisatie om het beeld in ontvangst te mogen nemen.

Daisy Boman, wereldwijd bekend van haar Bomannetjes, stond in voor het werk. Het bevat een dubbele boodschap: zowel de zorg en ondersteuning voor de patiënt als de dankbaarheid van de inwoners is voelbaar. Een kunstwerk maken en plaatsen kost geld. Om het project te financieren konden de initiatiefnemers rekenen op giften van inwoners, bedrijven en organisaties.

Afgelopen zondag werd het kunstwerk, tijdens een corona-veilige en korte academische zitting, officieel onthuld.  

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.