Ruim 1.600 gepensioneerden hielpen tekort in de zorg op te vangen

Volgens cijfers van de sociale zekerheid, die de krant La Libre opvroeg bij het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke, werkten er in het vierde kwartaal van 2022 zowat 1.665 gepensioneerden van 65 jaar en ouder in de zorgsector in het kader van een maatregel van de minister om het personeelstekort in de sector te helpen opvangen.

Vrijdag verlengde de federale regering de maatregel die ervoor zorgt dat gepensioneerde 65-plussers aan een fiscaal gunstig regime mogen bijspringen in de zorg. Gelijkaardige regelingen voor vrijwilligers en voor studenten werden niet verlengd.

De 1.665 betrokken personen ontvingen in het vierde kwartaal van vorig jaar in totaal 10,62 miljoen euro aan loon. Dat leverde 3,35 miljoen euro aan netto werkgeversbijdragen op. "De budgettaire impact is dus licht positief" voor de staatskas, aldus het kabinet-Vandenbroucke.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.