Sarah Stroo volgt Thierry Freyne op aan AZ Jan Portaels

Het bestuursorgaan van het AZ Jan Portaels te Vilvoorde heeft Sarah Stroo benoemd tot algemeen directeur. Sarah Stroo volgt Thierry Freyne op die sinds begin deze maand aan de slag is als algemeen directeur van het AZ Sint-Lucas in Gent.

In 2007 startte ze haar loopbaan binnen de Rechterlijke Orde en in die zin heeft ze een gelijkaardige voorgeschiedenis als Thierry Freyne, voormalig Officier van Justitie en momenteel aan de slag als algemeen directeur AZ Sint-Lucas Gent.  Sinds 2019 maakt Sarah Stroo als HR-directeur deel uit van het directieteam van het Vilvoordse ziekenhuis. 

"Sarah heeft een sterk en dynamisch HR-team uitgebouwd waardoor er werk kon gemaakt worden van de positionering van AZ Jan Portaels op het vlak van Human Resources", heet het.  "Er is momenteel een mooie basis aanwezig van een hedendaags HR-beleid, waar er kan worden ingezet op diverse domeinen: leren en ontwikkelen, welzijn op het werk, rekruteren en interne loopbaan en algemeen HR-advies rond het personeelsdossier en de diverse-payrollaspecten. De kers op de taart kwam er tijdens de recente accreditatieronde door Qualicor waar het HR-team een expliciete vermelding kreeg voor hun opleiding – en performance beleid."

Met de aanstelling van Sarah Stroo sluit het Bestuursorgaan van AZJP de selectieprocedure af. Tijdens deze procedure werd o.a. aandacht gegeven aan de zorg om continuïteit en verdere verdieping in de vele dossiers die de voorbij jaren werden opgenomen en AZJP naar de toekomst nog beter vorm zullen geven. Sarah Stroo zal in dit traject een beroep kunnen doen op een sterk directieteam.

“Ik ben het bestuur bijzonder dankbaar voor het vertrouwen en zal deze kans dan ook met beide handen vastgrijpen. Er ligt heel wat moois - en tegelijk uitdagend - in het verschiet met als absolute mijlpalen voor onze organisatie: het nieuwbouw-dossier ‘Hospital of the future’ en de implementatie van een nieuw elektronisch patiëntendossier. In synergie met tal van andere projecten zullen we onze organisatie wapenen en klaarmaken voor de zorg van de toekomst”, aldus Sarah Stroo.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.