Schip in quarantaine in Antwerpse haven na covid-uitbraak onder bemanning

In de Antwerpse haven ligt al enkele dagen een groot schip vast omdat een groot deel van de bemanning besmet blijkt met het coronavirus. Dat zegt het gespecialiseerde magazine Flows en het Antwerpse Havenbedrijf bevestigt het nieuws. Het hele schip is al zeker tot 1 juli in quarantaine geplaatst. Het gaat om de Minerva Oceania, een Maltese producttanker.

Het was de rederij die de havenkapiteindienst op de hoogte bracht van de uitbraak op het schip. Volgens het Havenbedrijf hebben in totaal 15 van de 26 bemanningsleden positief getest op covid-19. Twee onder hen liggen in het ziekenhuis, maar het is niet bekend hoe erg ze eraan toe zijn. "Het schip is in quarantaine geplaatst tot 1 juli, dan monitoren we de situatie opnieuw in samenspraak met havengezondheidsautoriteit Saniport", zegt Barbara Janssens, woordvoerster van het Havenbedrijf. "Het schip is ook verplaatst naar het Leopolddok. De bemanning is er ondergebracht in aparte cabines."

Ook eind april werd in Antwerpen al eens een schip een tijdje aan de ketting gelegd omdat enkele bemanningsleden positief testten op het coronavirus.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.