Secretaris-generaal van Solidaris Jean-Pascal Labille beboet wegens verspreiding voorkennis

Oud-minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) en huidig secretaris-generaal van het ziekenfonds Solidaris, krijgt van beurswaakhond FSMA een boete van 12.500 euro wegens het verspreiden van voorkennis over fusiegesprekken tussen bpost en PostNL. Dat schrijft De Tijd. Intussen zou hij die boete willen aanvechten, liet hij weten.

De verspreiding van voorkennis zou er gekomen zijn na een interview destijds met RTBF in het radioprogramma 'Matin Première'. Daardoor werden de toen aan de gang zijnde gesprekken tussen Bpost en PostNL stilgelegd en liepen ze later spaak. Toenmalig minister van Overheidsbedrijven Alexander De Croo (Open VLD) was furieus en wees Labille aan als saboteur. Die ontkende, al bestonden er vermoedens dat hij door zijn uitspraken een staking wou uitlokken.

De beurswaakhond FSMA startte destijds wel een onderzoek naar een mogelijk lek. Om nu, bijna zeven jaar later, tot de boete te besluiten. De procedure zou zo lang geduurd hebben omdat Labille elke medewerking weigerde. Labilles advocaat, Marc Uyttendaele, liet vandaag weten dat de beslissing van de FMSA wordt aangevochten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.