Spoed ZNA Cadix gaat vandaag al open

ZNA opent in de loop van vandaag de spoed in het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix. Dat is tien dagen vroeger dan gepland. De voorbereiding is in volle gang, het exacte openingsuur volgt later. De opening van de spoed in ZNA Cadix neemt druk weg van andere spoeddiensten in de buurt. Spoed ZNA Stuivenberg sluit vrijdag definitief.

Stewards verwijzen naar spoed ZNA Cadix

ZNA zal patiënten van ZNA Stuivenberg die waren ingepland voor een ingreep, raadpleging of onderzoek zo veel mogelijk een oplossing bieden binnen het ZAS-netwerk (de geplande fusie van ZNA en GZA Ziekenhuizen). Het plan daarvoor is klaar, ZNA zal de patiënten in kwestie zelf contacteren.

Daarnaast kunnen patiënten met vragen over hun situatie terecht op het infonummer 03 217 77 00 (werkdagen van 8-20 uur) en op de site van het ziekenhuis.

De beslissing komt er na de elektriciteitsproblemen waarmee ZNA Stuivenberg sinds woensdagochtend kampt. De spoedgevallendienst ondervindt er zware gevolgen van de stroomstoring doordat er geen medische beeldvorming mogelijk is.

Omdat het materiaal van de spoed moet worden verhuisd, sluit de spoed van ZNA Stuivenberg vandaaag definitief de deuren. Stewards aan de spoed van ZNA Stuivenberg zullen patiënten die op eigen kracht toekomen verwijzen naar ZNA Cadix.  

De andere diensten van ZNA Stuivenberg verhuizen gefaseerd. Op 18 september sluit ZNA Stuivenberg definitief.  

Verhuis spoed ZNA Stuivenberg in de loop van vrijdag 

De opening van de spoedgevallendienst in ZNA Cadix zal in verschillende stappen verlopen. In de loop van de dag krijgt de spoed van ZNA Cadix de nodige toestellen voor medische beeldvorming en bloedanalyse.  

Spoedpatiënten die geopereerd moeten worden, gaan per ambulance naar een ander ziekenhuis.  

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.