Spoedarts Jan Stroobants (60) neemt na 25 jaar afscheid van ZNA Middelheim

Na ruim 25 jaar zet Jan Stroobants een stap opzij als diensthoofd spoed in ZNA Middelheim. Hij coördineerde ook de Antwerpse vaccinatiecampagne tijdens de coronacrisis. Stroobants gaat nu aan de slag als consultant.

Bij Radio2 blikte hij al kort terug op zijn carrière.
 
Zo zei hij dat hij nooit zou vergeten hoe hij als jonge spoedarts 's nachts in de velden een kind van een collega verpleegkundige probeerde te reanimeren. Het was een geval van wiegendood en de moeder was onze ambulance tegemoet gelopen. "We konden helaas niets meer doen." 

Sinds 1996 al is dr. Stroobants diensthoofd spoedgevallen op het ZNA Middelheim. Eind vorig jaar nam hij afscheid. Zijn plan is nu om voor de laatste jaren van zijn loopbaan aan de slag te gaan als onafhankelijk consultant in de gezondheidszorg. 
 
Tijdens de coronacrisis kwam hij geregeld in het nieuws: hij coördineerde de Antwerpse vaccinatiecampagne en lag mee aan de basis van het Antwerps testdorp. "Later is dat door heel Vlaanderen gekopieerd. Het heeft zelfs internationaal de ogen geopend", aldus Stroobants, die nog aanklaagt dat een gezonde work-lifebalans voor het zorgpersoneel vandaag helemaal zoek is.

De impact van de media ondervond hij aan den lijve toen hij een oproep lanceerde om dringend het weinig beschikbare beschermingsmateriaal in het ziekenhuis aan te vullen. Prompt werd hij overspoeld door bedrijven die bij de CEO van het ziekenhuis aan de lijn hingen om hun stocks aan maskers en handschoenen aan te bieden.

> Antwerps testdorp start met sneltests

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.