Stad Brussel breidt mondmaskerverplichting uit naar alle drukkere straten

Het verplicht dragen van een mondmasker wordt in de stad Brussel vanaf vandaag/woensdag uitgebreid naar alle druk bewandelde straten en straten waar het voetpad te klein is om de sociale afstand te bewaren. Sinds vorige zaterdag geldt al een mondmaskerverplichting in de Nieuwstraat, de Maria Christinastraat en de volledige voetgangerszone.

De evolutie van het coronavirus en de nieuwe maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad sinds vandaag oplegt, hebben als gevolg dat de stad Brussel haar mondmaskerverplichting uitbreidt. In de gehele voetgangerszone, met inbegrip van de Grote Markt, de Nieuwstraat en de centrumlanen is het beschermen van mond en neus nu verplicht. In de Marollen, tussen de Blaesstraat en de Hoogstraat, en in de Sint-Katelijnewijk, met onder meer de Sint-Katlijn estraat, Vlaamsesteenweg, de Vismet, het Sint-Katelijneplein of de Antoine Dansaertstraat is het dragen van een mondmasker eveneens verplicht. In Laken geldt de nieuwe regel ook voor de de Wandstraat en de omliggende straten. Tenslotte is er in samenspraak met de gemeente Elsene nog beslist dat de mondmaskerverplichting ook geldt in de buurt van de Louizalaan, de Waterloolaan, de Gulden-Vlieslaan en de Baljuwstraat.

"We moeten vandaag moeilijke maar noodzakelijke beslissingen nemen om voor onze burgers en onze handelaars een nieuwe en ontzettend schadelijke lockdown te vermijden", zeggen Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en zijn schepen van Handel Fabian Maingain (DéFI).

Aan de ingang van elke straat waar het dragen van een mondmasker verplicht is, wordt dat aangegeven via panelen en schermen. Wie zich hier niet aan houdt, krijgt een GAS-boete, al volgt er wel eerst een bewustmakingsperiode.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.