Team Belgium komt met 20 medailles thuis van Wereld Transplantatie Spelen

De Wereld Transplantatie Spelen in Perth in Australië zijn een succes geweest voor de Belgen. In de verschillende disciplines behaalden ze zeven gouden, zes zilveren en zeven bronzen medailles, meldt Raf Dubois van Team Belgium zondag, toen het team is thuisgekomen.

"Het is een gigantisch succes: we hebben veel meer medailles gehaald dan we hadden gehoopt", zegt Dubois. "Iedereen heeft topprestaties geleverd. We zijn supertevreden."

De Spelen in Perth vonden plaats van 15 tot en met 21 april. De medailles werden behaald in verschillende disciplines, onder meer in de tijd- en wegrit van het wielrennen. Ook in de atletiek, onder andere bij de 400 meter, 800 meter en het kogelstoten, en in de triatlon, die voor het eerst werd georganiseerd, werden prijzen gepakt. Team Belgium was met 24 sporters ter plaatse, wat de grootste Belgische delegatie ooit was. 

De Wereld Transplantatie Spelen zijn de Olympische Spelen voor mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan. In 1978 vond de eerste editie plaats. De komende Spelen vinden in Dresden in Duitsland plaats in 2025.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.